Protetică dentară - Clinica Dr. Melnic

Zâmbește,ești pe mâini bune!

Clinica Dr. Melnic vă oferă cele mai bune prețuri pentru serviciile ce țin de protetică, urmând ca dumneavoastră, asistat de unul dintre stomatologii noștri, să faceți o alegere avantajoasă din toate punctele de vedere.

Dr. Nistor Andrei

Dr. Nistor Andrei

Medic dentist protetician
Dr. Arusoi Rima

Dr. Arusoi Rima

Medic de protetica și estetică dentară

Dr. Melnic Dumitru

Medic dentist protetician
Dr. Busuioc Vasile

Dr. Busuioc Vasile

Medic dentist protetician

Rolul și avantajele unei coroane dentare

Deoarece aceasta preia funcțiile dintelui pe care îl învelește, ar trebui să aibă rol în ceea ce privește:

 1. funcția estetică – să completeze perfect dantura din punctul de vedere al formei și culorii
 2. funcția de masticație confortabilă
 3. funcția fonetică – să permită pronunțarea sunetelor cât mai aproape de registrul individual natural, mai ales în cazul coroanelor amplasate pe incisivii superiori,
 4. rezistență

O astfel de investiție este avantajoasă din punctul de vedere al timpului de așteptare, fiind nevoie de puține ședințe pentru alegerea coroanelor dentare, executarea mulajului și a lucrării propriu-zise, dar și al refacerii unui dinte care a fost afectat.

Însă, dacă veți opta pentru această tehnică, ar trebui să știți că este una ireversibilă, întrucat se va realiza un proces de șlefuire al dinților naturali înainte de aplicare coroanei dentare, fapt care va duce la imposibilitatea renunțării la coroana dentară.

Fă o programare

Coroanele dentare din ceramică pe suport de zirconiu

În ceea ce privește alegerea materialului lucrării dumneavoastră, ceramica este cea mai bună variantă pentru care ați putea opta, întrucât are calități net superioare oricărui alt material folosit în stomatologie. Acestea țin de estetică (gamă variată de culori, transluciditate apropiată de aspectul dinților naturali) și de funcționalitate. O coroană dentară din ceramică are nevoie de un aliaj pe post de schelet de susținere, care ar putea fi realizat din metale simple sau nobile. Iar alegerea optimă în acest sens o reprezintă coroanele ceramice pe suport de zirconiu, datorită calităților și proprietăților acestui tip de ceramică ce poate îndeplini și rolul de suport.

Pot fi și lucrări integral ceramice, fără schelet metalic sau zirconiu, care se folosesc în zonele anterioare cavității bucale (pe incisivi), însă având un nivel de rezistență ceva mai mic, nu se recomandă în zonele din spate (pe molari) unde se realizează, de regulă, masticația.

Ce spun clienții clinicii Dr. Melnic

Mii de zâmbete transformate

 • “Vă felicit pentru condițiile pe care le oferiți, o igienă fantastică, o echipă minunată. Vă mulțumesc pentru seriozitatea și profesionalismul cu care m ați tratat. Mi ați dat încrederea de a zâmbi din nou . Recomand Clinica Melnic!!”
  Trif Sorinela
 • “Recomand Clinica dr.Melinc cu încredere pentru echipă de excepție și atmosfera care te vor ajuta să îți lași frica față de dentist la ușa. Aici medicii îți explică ce tratament ți se potrivește și împreună cu ei iei cea mai bună decizie pentru dantura ta. Mulțumesc domnului dr Melinc și doamnei doctor Cătălina Fleancu pentru profesionalism!”
  Tori Victoria
 • “Recomand cu drag, mai ales dna doctor Moise Andreea la care m-am tratat si a fost atat de draguta si rabdatoare, ba chiar am ajuns sa radem si nu am simtit nicio durere. Merg cu incredere si imi place profesionalismul ei, cum imi explica planul de tratament si solutiile cele mai bune pentru mine.”
  Madalina Pitu
 • “Recomand din toată inima Clinica Dr. Melnic! Profesionalismul, dar și grija față de pacient sunt doar două dintre calitățile medicilor din clinică. Teama de stomatolog m-a ținut mult timp departe de scaunul medicului, însă domnișoara Dr. Andreea Moise a reușit să mă aducă în clinică și ușor, ușor a început să îmi trateze problemele pe care le aveam. Acum am ajuns să aștept cu nerăbdare următoarea programare! Cinci stele pentru profesionalismul și seriozitatea ei sunt puține!”
  Anda Anghelache
Contact Clinica Dr. Melnic

Fă o programare


  Bună ziua, sunt


  și vreau să-mi fac o programare la data de


  preferabil în  pentru  .


  Ma puteți contacta la


  sau la adresa


  .