Detartraj / Profilaxie - Clinica Dr. Melnic

Zâmbește,ești pe mâini bune!

În Clinica Dr. Melnic, medicii specialiști au metode moderne și variate de tratament, de aceea împreună și printr-o implicare activă putem obține rezultate deosebite, mentenanță și stabilitate în timp a sănătății dinților dumneavoastră.

3.000+

de zâmbete strălucitoare

Dr. Fleancu Catalina

Dr. Fleancu Cătălina

Medic Parodontolog
Dr. Moisei Tatiana

Dr. Moisei Tatiana

Medic specialist Chirurgie Dento-alveolară și Estetică facială

Tartrul sau placa bacteriană reprezintă mineralizarea unor resturi alimentare, care nu au fost înlăturate prin periajul corect. De asemenea, lipsa periajului, acțiunea salivei cu o vâscozitate mare, realizarea necorespunzătoare a plombelor care depășesc cavitățile afectate, dar și lipsa masticației asupra acelor dinți, sunt factori care favorizează apariția tartrului. Această afecțiune este destul de gravă, deoarece, nefiind tratată poate duce la pierderea dinților.

Totul despre detartraj

Zâmbești din nou cu încredere

Detartrajul manual sau detartrajul ultrasonic?

Fă o programare

Răspuns

Detartrajul este o procedură non invazivă care constă în curățarea dinților de acele acumulări de tartru. Detartrajul ultrasonic se face, de regulă, pentru tartrul vizibil de pe suprafața dinților, iar cel manual se aplică în vederea înlăturării resturilor acoperite de gingie.

Pentru ca rezultatele să fie cele dorite, se recomandă îmbinarea detartrajului ultrasonic cu cel manual, precum și procedura periajului profesionist pentru îndepărtarea tuturor reziduurilor.

Este o procedură dureroasă?

Fă o programare

Răspuns

De regulă, detartrajul nu este dureros, însă este posibil să simțiți un ușor disconfort în cazul suprafețelor dentare cu probleme, precum retragerea gingivală. După efectuarea unui detartraj, dinții dumneavoastră vor avea o anumită sensibilitate, din această cauză, se recomandă ca în următorul interval de 24 de ore să se evite consumarea lichidelor mult prea reci sau prea fierbinți, precum și consumul alimentelor care conțin zahăr.

Detartrajul profesional ar trebui făcut cu regularitate și repetat la interval de 6 luni sau 3 luni pentru fumători.

Ce spun clienții clinicii Dr. Melnic

Mii de zâmbete transformate

 • “Vă felicit pentru condițiile pe care le oferiți, o igienă fantastică, o echipă minunată. Vă mulțumesc pentru seriozitatea și profesionalismul cu care m ați tratat. Mi ați dat încrederea de a zâmbi din nou . Recomand Clinica Melnic!!”
  Trif Sorinela
 • “Recomand Clinica dr.Melinc cu încredere pentru echipă de excepție și atmosfera care te vor ajuta să îți lași frica față de dentist la ușa. Aici medicii îți explică ce tratament ți se potrivește și împreună cu ei iei cea mai bună decizie pentru dantura ta. Mulțumesc domnului dr Melinc și doamnei doctor Cătălina Fleancu pentru profesionalism!”
  Tori Victoria
 • “Recomand cu drag, mai ales dna doctor Moise Andreea la care m-am tratat si a fost atat de draguta si rabdatoare, ba chiar am ajuns sa radem si nu am simtit nicio durere. Merg cu incredere si imi place profesionalismul ei, cum imi explica planul de tratament si solutiile cele mai bune pentru mine.”
  Madalina Pitu
 • “Recomand din toată inima Clinica Dr. Melnic! Profesionalismul, dar și grija față de pacient sunt doar două dintre calitățile medicilor din clinică. Teama de stomatolog m-a ținut mult timp departe de scaunul medicului, însă domnișoara Dr. Andreea Moise a reușit să mă aducă în clinică și ușor, ușor a început să îmi trateze problemele pe care le aveam. Acum am ajuns să aștept cu nerăbdare următoarea programare! Cinci stele pentru profesionalismul și seriozitatea ei sunt puține!”
  Anda Anghelache
Contact Clinica Dr. Melnic

Fă o programare


  Bună ziua, sunt


  și vreau să-mi fac o programare la data de


  preferabil în  pentru  .


  Ma puteți contacta la


  sau la adresa


  .   Programare

   Contact Clinica Dr. Melnic

   Fă o programare


    Bună ziua, sunt


    și vreau să-mi fac o programare la data de


    preferabil în    pentru    .


    Ma puteți contacta la


    sau la adresa


    .