Tratamente permise și interzise în sarcină - Clinica Dr. Melnic

Warning: Undefined variable $string in /home3/x12clncd/public_html/wp-content/themes/xarites-theme-child/components/shortcodes.php on line 554

Warning: Undefined variable $string in /home3/x12clncd/public_html/wp-content/themes/xarites-theme-child/components/shortcodes.php on line 554

Warning: Undefined variable $string in /home3/x12clncd/public_html/wp-content/themes/xarites-theme-child/components/shortcodes.php on line 554

Tratamente stomatologice cu grad ridicat de risc în sarcină

Radiografiile, anesteziile dentare și procedurile de albire a dinților sunt tratamente ce trebuie evitate pe cât posibil atunci când ești însărcinată.

Radiografiile dentare

Deși nu sunt total interzise, se recomandă prudența în realizarea lor pe timpul sarcinii, deoarece expunerea femeii însărcinate la raze X poate avea efecte negative asupra fătului. Cea mai vulnerabilă perioadă la expunerea cu raze X este primul trimestru de sarcină, atunci când radiografiile sunt total interzise. Cu toate că din al doilea trimestru de sarcină se pot efectua radiografii daca sunt respectate condițiile speciale de protecție, recomandarea generală este de a se evita radiografiile dentare în timpul sarcinii, dacă afecțiunea dentară permite amânarea tratamentului până după naștere.

Procedurile cosmetice și albirea dinților

De asemenea, se recomandă evitarea albirii dinților în timpul sarcinii pentru că substanțele folosite în acest tratament stomatologic pot avea efecte nocive asupra fătului. Nu există studii care să ateste faptul că procedurile cosmetice dentare și substanțele folosite în albirea dinților au efecte secundare asupra fătului. De aceea, stomatologii nu își pot da seama dacă aceste proceduri aduc sau nu complicații sarcinii, mai ales că există speculații legate de efectele negative pe care peroxidul de carbamidă, substanță conținută în majoritatea produselor destinate cosmeticii dentare, le are asupra femeilor însărcinate și implicit asupra fătului.

Anesteziile dentare

Cu toate că cele mai multe anestezii dentare sunt locale și acționează doar în zona în care se lucrează și deși nu sunt contraindicate în timpul sarcinii, se recomandă ca tratamentele chirurgicale care necesită anestezie să fie efectuate cu prudență. În schimb, anesteziile dentare totale sunt interzise în timpul sarcinii. Deși există medicamente care sunt permise în timpul sarcinii, substanța folosită în anestezie trebuie să treacă prin placentă într-un procent cât mai mic, tocmai pentru a nu dăuna fătului. Substanțele care trec prin placentă într-un procent mai mare de 10% sunt interzise pe timpul sarcinii, iar anestezicele folosite în stomatologie prezintă acest risc. Tratamentele stomatologice complicate, cele protetice sau chirurgicale, sunt total interzise în timpul celor 9 luni de sarcină. De obicei, în cazul în care există situații urgente, medicii apelează la temporizarea afecțiunilor și la amânarea tratamentului propriu-zis până după naștere.

Clinica Dr. Melnic

Hai să ne cunoaștem (mai bine)

Suntem o echipă de 20 de oameni pasionați de zâmbete sănătoase și frumoase. Ne place să ne tratăm pacienții cum am vrea să fim noi tratați, cu răbdare, profesionalism și exigență. Ne place să stabilim noi standarde de calitate și suntem aici că să te vedem zâmbim.

Contact Clinica Dr. Melnic

Fă o programare


  Bună ziua, sunt


  și vreau să-mi fac o programare la data de


  preferabil în  pentru  .


  Ma puteți contacta la


  sau la adresa


  .