Tratament pentru parodontoză - Clinica Dr. Melnic

Folosim tehnologie de ultimă generație, iar specialiștii noștri personalizează fiecare etapă a tratamentului, astfel ȋncât acesta să răspundă cât mai bine nevoilor fiecărui pacient.

După finalizarea tratamentului, stabilim frecvența controalelor anuale și avem grijă să păstrăm rezultatele obținute prin igenizări profesionale periodice. Succesul acestui proces depinde, ȋn mare măsură, de fiecare pacient și de modul ȋn care el respectă indicațiile primite de la medicii cu care a efectuat terapia.

Metode de tratament moderne pentru paradontoză

Parodontoza are trei stadii – Gingivita, Parodontita superficială și Parodontita profundă sau avansată – iar fiecare stadiu necesită un anumit tip de tratament.Dacă boala este depistată la ȋnceput, tratamentul este mai simplu, iar șansele de refacere sunt maxime.

Dacă avem de-a face cu leziuni parodontale incipiente, echipa de specialiști din cadrul clinicii Dr. Melnic va aplica un tratament ce constă ȋn: măsurarea indicelui de placă bacteriană, igenizarea profesională, instruirea pacientului și suport în vederea însușirii tehnicilor corecte de periaj dentar și utilizarea mijloacelor adjuvante igenei dentare zilnice, debridare gingivală, gingivectomii, identificarea și înlăturarea factorilor favorizanți producerii leziunilor parodontale.

Atunci când vorbim despre forme medii și avansate ale bolii parodontale, obiectivele noastre terapeutice constau în eliminarea factorilor favorizanți evoluției bolii, echilibrarea ocluzală, obținerea unui țesut parodontal sănătos, îmbunătățirea implantării dentare și situație stabilă în timp.Pentru a atinge aceste obiective, avem mai multe etape de tratament. Prima este cea pe care o folosim ȋn gingivită. Acesta poate fi urmată de un tratament cu antibiotice și antibacteriene, pentru o curățare profundă a cavității orale și pentru eliminarea eventualelor infecții.

După ce reducem inflamația, aplicăm un tratament de echilibrare ocluzală, care reduce mobilitatea dentară, prin șlefuirea suprafețelor ocluzale ale dinților și imobilizarea lor.

Intervențiile chirurgicale pot fi, de asemenea, necesare ȋn etapele ulterioare ale tratamentului. Boala parodontală creează buzunare parodontale adânci, în care bacteriile se strâng și înmulțesc, agravând astfel afecțiunea. În stadii avansate ale bolii, aceste buzunare ajung să atingă o adâncime de până la 10 mm, iar ele pot fi eliminate doar prin intermediul unei intervenții chirurgicale.

Chiuretajele ȋn câmp ȋnchis sau deschis, premolarizări, amputații radiculare, gingivectomii, tratamentul retracțiilor gingivale, chirurgia parodontală rezectivă, tehnicile chirurgicale de regenerare tisulară ghidată, ȋn care utilizăm cele mai bune materiale de adiție și regenerare, sunt o parte dintre procedurile la care apelăm.

După chiuretare și ȋndepărtea țesuturilor afectat de boală, apelăm la tehnici de biostimulare, cu ajutorul cărora impulsionăm creșterea unor noi țesuturi.

Tratamentului parodontozei ȋi pot fi asociate și tratamente ortodontice și implanto-protetice. Dinții afectați ireversibil de boală, care nu mai pot fi salvați, trebuie ȋnlocuiți, cât mai repede, fie cu implanturi, fie cu lucrări protetice. Acestea vor avea nevoie de o ȋngrijire specială, având ȋn vedere că parodontoza ȋn stadii avansate nu poate fi vindecată 100%, ci doar ȋi putem stagna evoluția.

Tratamentul parodontozei, ȋn special atunci când vorbim despre cazuri grave, este o călătorie lungă, costisitoare și, adesea, dureroasă. Ideal este să preveniți degradarea danturii, prin respectarea regulilor de igienă dentară și prin controale regulate la medicul stomatolog.

Dacă totuși ați ajuns ȋntr-o etapă avansată a bolii parodontale, trebuie să aveți parteneri de ȋncredere, care să vă ȋndrume și să vă susțină pe tot parcursul drumului. Specialiștii din clinica Dr. Melnic au experiență ȋndelungată ȋn astfel de tratamente și vă pot ajuta să vă recăpătați sănătatea orală și să o mențineți o perioadă ȋndelungată.
Clinica Dr. Melnic

Hai să ne cunoaștem (mai bine)

Suntem o echipă de 20 de oameni pasionați de zâmbete sănătoase și frumoase. Ne place să ne tratăm pacienții cum am vrea să fim noi tratați, cu răbdare, profesionalism și exigență. Ne place să stabilim noi standarde de calitate și suntem aici că să te vedem zâmbim.

Contact Clinica Dr. Melnic

Fă o programare


  Bună ziua, sunt


  și vreau să-mi fac o programare la data de


  preferabil în  pentru  .


  Ma puteți contacta la


  sau la adresa


  .