Recuperare după implant dentar. 4 Avantaje ale biostimulării cu laser - Clinica Dr. Melnic

Implanturile dentare reprezintă cea mai eficientă metodă de a înlocui dinții lipsă sau deteriorați. În ciuda beneficiilor pe care implantul le aduce pacientului pe termen lung, recuperarea după intervenție se poate întinde pe o perioadă îndelungată uneori și, în funcție de gradul de sensibilitate, poate fi dureroasă. Din fericire, datorită avansului tehnologic și medicinei moderne, există modalități de a accelera procesul de vindecare și de a reduce disconfortul. În cadrul acestui articol de blog, vom explora avantajele tratamentului de biostimulare pentru recuperare după implant dentar.

Ce este biostimularea?

În perioada postoperatorie a unui implant dentar, pacientul poate prezenta mai multe simptome de inflamație, cum ar fi: umflături, dureri la mestecat, sângerări și apariția unor secreții în zona implantată. În acest context, utilizarea laserului în implantologie este o procedură care îmbunătățește tehnica implantului dentar, favorizând o osteointegrare eficientă a implantului datorită potențialului său biostimulant, care stimulează vindecarea.

Biostimularea este o procedură non-invazivă care utilizează laserul pentru a stimula celulele și țesuturile corpului să se regenereze mai rapid. Acest proces poate fi aplicat pe o gamă largă de afecțiuni, inclusiv recuperarea după implant dentar. Procedura este nedureroasă și nu necesită anestezie, iar pacienții o pot efectua într-o singură ședință, care durează în medie între 15 și 30 de minute.

Avantajele biostimulării în recuperarea după implant dentar

Pacienții care trec printr-o intervenție importantă, care presupune inserarea mai multor implanturi dentare, sunt încurajați să opteze pentru tratamentul de biostimulare cu laser, datorită numeroaselor avantaje de care pot beneficia.

Reducerea inflamației și a durerii

După implantul dentar, pacientul poate experimenta inflamație și disconfort în zona în care s-a efectuat intervenția. De cele mai multe ori, regiunea în care s-a intervenit este edematiată, adică se poate umfla. Biostimularea ajută la reducerea acestor simptome prin creșterea fluxului sanguin în zona afectată și prin diminuarea inflamației.

Reducerea riscului de infecție

Tratamentul de biostimulare poate ajuta la reducerea riscului de infecție, prin creșterea circulației sângelui și a fluxului de limfă în zona în care s-a intervenit. Creșterea fluxului sanguin ajută la eliminarea bacteriilor și a altor microorganisme din zona afectată, reducându-se riscul de apariție a infecțiilor post-operatorii.

Accelerarea vindecării

Tratamentul de biostimulare cu laser poate accelera procesul de vindecare a țesuturilor moi și a osului din jurul implantului dentar. Stimularea celulelor și a țesuturilor din zona în care s-a efectuat implantul duce la regenerarea mai rapidă a țesuturilor și, implicit, la o vindecare mai rapidă.

Implanturi dentare mai durabile

Tratamentul de biostimulare cu laser ajută la îmbunătățirea calității implantului dentar, intervenind asupra țesutului osos din jurul implantului. Mai mult decât atât, biostimularea poate îmbunătăți și procesul de integrare a implantului cu osul, reducând riscul de respingere și ajutând la obținerea unui implant dentar mai stabil și durabil.

Biostimulare cu laser Pluser

In Clinica Dr. Melnic utilizăm cele mai noi tehnologii de tratament, pentru eficiența crescută a intervențiilor și pentru a spori confortul pacienților noștri atât în timpul intervențiilor, cât și după. De aceea, în clinica noastră, pacienții pot regăsi dispozitive de ultimă generație, așa cum este și Laserul Pluser Erbium.

Laserul Pluser este un dispozitiv medical certificat CE, proiectat și fabricat în Italia, care înglobează cele mai noi tehnologii ce ne permit să le oferim pacienților tratamente inovatoare, vindecare mai rapidă și posibilitatea de a diminua riscul de apariție a durerilor. Este extrem de eficient atât asupra țesuturilor moi, cât și asupra țesuturilor dure.

Tratamentul de biostimulare cu laserul Pluser Erbium este recomandat celor care doresc să beneficieze de toate avantajele menționate anterior. Mai mult decât atât, poate fi utilizat cu succes și pentru a trata eventualele complicații apărute în urma implantului dentar, așa cum este periimplantita – o infecție care afectează osul și gingia din jurul implantului.

Concluzie

Eficiența biostimulării în recuperarea după implant dentar este dovedită prin studii care au demonstrat reducerea timpului necesar pentru refacere postoperatorie, diminuarea durerilor și eliminarea riscului de apariție a infecțiilor. Această eficacitate provine, printre altele, dintr-o creștere a proliferării epiteliale și a fibroblastelor – celule care joacă un rol important în procesul de vindecare a leziunilor. Biostimularea este o tehnică extrem de promițătoare în industria stomatologică., fiind o opțiune excelentă pentru pacienții care doresc să accelereze procesul de vindecare în urma implantului dentar.

Dacă vrei să afli mai multe despre protocolul de tratament cu biostimulare, îți stăm la dispoziție cu informațiile de care ai nevoie. Contactează-ne chiar acum pentru a zâmbi din nou cu încredere!

Clinica Dr. Melnic

Hai să ne cunoaștem (mai bine)

Suntem o echipă de 20 de oameni pasionați de zâmbete sănătoase și frumoase. Ne place să ne tratăm pacienții cum am vrea să fim noi tratați, cu răbdare, profesionalism și exigență. Ne place să stabilim noi standarde de calitate și suntem aici că să te vedem zâmbim.

Contact Clinica Dr. Melnic

Fă o programare


  Bună ziua, sunt


  și vreau să-mi fac o programare la data de


  preferabil în  pentru  .


  Ma puteți contacta la


  sau la adresa


  .