Bicarbonat de sodiu sau albire dentară în cabinetul stomatologului? - Clinica Dr. Melnic

Warning: Undefined variable $string in /home3/x12clncd/public_html/wp-content/themes/xarites-theme-child/components/shortcodes.php on line 554

Warning: Undefined variable $string in /home3/x12clncd/public_html/wp-content/themes/xarites-theme-child/components/shortcodes.php on line 554

Warning: Undefined variable $string in /home3/x12clncd/public_html/wp-content/themes/xarites-theme-child/components/shortcodes.php on line 554

Albirea dentară nu este recomandată persoanelor cu boli gingivale
Albirea nu are efect asupra implanturilor, coroanelor sau oricărui alt tip de dinte care nu este natural. Dacă aveţi o plombă de culoarea dintelui, albirea va avea efect doar asupra suprafeţei dentare, nu şi asupra materialului plombei.
spune dr. Ion Melnic, specialist în chirurgie dento-alveolară și coordonator Clinica Dr. Melnic

Câte tipuri de albire dentară există?

În cabinetele stomatologice există două modalități de albire a dinților: în gutiere sau cu lampă de albit.

Pentru albirea în gutiere se folosește un gel de albit cu o concentrație mare, iar ședința durează aproximativ o oră. Dezavantajul este că, pentru rezultate evidente, ședința trebuie repetată de 2-3 ori la o distanță de două zile între ele. Albirea dinților cu lampa de albit constă într-o ședință de cel mult o oră, iar avantajul este că la finalul ședinței dinții vor fi cu 5-10 nuanțe mai albi decât înainte, fără a fi necesară o a doua ședință. Dintre cele două tehnici, albirea cu lampa de albit este cea mai eficientă, având rezultate rapide, efectele de albire sunt văzute imediat și se mențin timp îndelungat.

Avantajele si dezavantajele albirii dentare

 • O primă consultație care presupune efectuarea unor radiografii și poze, eventual un CT pentru stabilirea planului de tratament;
 • Faza chirurgicală – extracții necesare, inserarea implanturilor, si adiție osoasă (dacă este cazul), împreună cu remodelarea gingiei;
 • În 24 de ore de la inserarea implanturilor, se montează lucrarea protetică.

Avantajele si dezavantajele albirii dentare

Unul dintre cele mai importante avantaje ale albirii dentare este acela că, odată cu acest tratament, aspectul se va îmbunătăți, albirea dinților fiind modul perfect de reîmprospătare a imaginii. Un al doilea avantaj constă în faptul că persoana care apelează la un tratament de albire a dinților își va recăpăta încrederea în sine, se va simți confortabil atunci când va zâmbi, iar disconfortul este minim. Există însă și câteva dezavantaje care diferă de la persoană la persoană: reacții adverse (sensibilitate crescută a dinților care va dispărea la sfârșitul tratamentului), inflamarea gingiei după procesul de albire (care va dispărea la finalul tratamentului de albire).
completează dr. Ion Melnic

Care este intervalul recomandat între două albiri?

Pentru a păstra dinții albi, este recomandat ca tratamentul de albire a dinților să se realizeze doar la nevoie, dar nu mai des de o data la 6-8 luni.

Însă acest aspect diferă de la pacient la pacient în funcție de preferințele culinare și de obiceiuri cum ar fi fumatul sau consumul de cafea. Rezultatele obținute în urma tratamentului de albire se mențin pe o perioadă mai lungă de timp și procesul de albire se va repeta mai rar dacă se evită fumatul, consumul de băuturi carbogazoase și de alimente care au un conținut crescut de coloranți.

Există mai multe soluții naturale pentru albirea dinților, cum ar bicarbonatul, uleiul de măsline, coaja de portocală, zeama de lămâie.

“Foarte multă lume apelează la bicarbonatul de sodiu pentru albirea dinților, însă nu este recomandat, deoarece bicarbonatul poate afecta smalțul dinților, iar șansele apariției cariilor cresc. De aceea, tratamentul de albire realizat de către medicul stomatolog este cel mai indicat atunci când ne dorim dinți albi, fără riscul complicațiilor pe termen lung.”
spune dr. Ion Melnic

Fumatul, obiceiul nesănătos care păteaza dinții

Fumatul este una dintre cauzele apariției cariilor și îngălbenirii dinților. Sistemul imunitar al unui fumător este afectat, ceea ce înseamnă că organismul este mai putin protejat împotriva infecțiilor și a depunerii bacteriilor pe placa dentară. Fumatul excesiv afectează smalțul dinților, gingiile și calitatea dinților, aceștia fiind predispuși apariției cariilor și bolii parodontale.

O alternativă la albire, mai ales când aceasta este contraindicată o reprezintă fațetele dentare.

“Fațetele sunt jumătăți de coroană dentară care înlocuiesc smalțul îndepărtat de pe fața anterioară a dinților frontali. Avantajul lor este că au o estetică foarte bună, un grad înalt de precizie, sunt foarte rezistente în timp datorită ceramicii, conferindu-le dinților transluciditatea similară dinților naturali. Fațetele sunt recomandate atunci când există fisuri pe suprafața smalțului dinților, în cazul dinților cu forme inestetice sau pătați ori atunci când există spații mari între dinți.”
concluzionează dr. Ion Melnic

Clinica Dr. Melnic

Hai să ne cunoaștem (mai bine)

Suntem o echipă de 20 de oameni pasionați de zâmbete sănătoase și frumoase. Ne place să ne tratăm pacienții cum am vrea să fim noi tratați, cu răbdare, profesionalism și exigență. Ne place să stabilim noi standarde de calitate și suntem aici că să te vedem zâmbim.

Contact Clinica Dr. Melnic

Fă o programare


  Bună ziua, sunt


  și vreau să-mi fac o programare la data de


  preferabil în  pentru  .


  Ma puteți contacta la


  sau la adresa


  .