Parodontologie - Clinica Dr. Melnic

Zâmbește,ești pe mâini bune!

Clinica Dr. Melnic are medici specialiști ce dețin cunoștințe aprofundate de parodontologie, dobândite atât la cursurile de specializare și perfecționare susținute de cei mai buni profesori doctori universitari din țară și străinătate , dar mai ales din experiența clinică. Afecțiunile parodontale de mare complexitate pot fi rezolvate cu succes, cu un grad înalt de reușită.

15

de ani experiență
cumulată

3.750+

cazuri de
parodontoză tratate

Dr. Fleancu Cătălina

Medic Parodontolog

Dr. Moisei Tatiana

Medic specialist Chirurgie Dento-alveolară și Estetică facială

Boală parodontală sau parodontoza este o afecțiune a parodonțiului marginal, a țesuturilor ce asigură menținerea și susținerea dinților în oasele maxilare. Principala caracteristică este apariția unor infecții cauzate de bacteriile din cavitatea bucală. Este o boală degenerativă, care, netratată, poate duce la probleme severe, inclusiv pierderea dintilor.

Cauze parodontoză

Clinica Dr. Melnic vă oferă șansa unor tratamente de paradontoză performante, cu rezultate pozitive remarcabile și stabile pe termen lung.

Rolul determinant în apariția bolii parodontale îl deține placa bacterienă, dar o importanță majoră o au factorii favorizanți locali precum și bolile
generale, sistemice.

Acești factori locali sunt reprezentați de: tartrul dentar, cariile dentare, absența unor dinți, forțe masticatorii mari preluate de prea puțini dinți,
anomaliile dentomaxilare, încleștarea dinților, respirația orală, onicofagia, folosirea traumatică a scobitorilor, periaj traumatic, interpunerea între
dinți a diverselor obiecte (cuie, pipe, instrumente muzicale), sugerea degetului, tratamente dentare incorecte, radiațiile folosite în tratamentul
unor tumori maligne cervico-faciale. Persoanele care fumează și/sau consumă frecvent alcool sunt, de asemenea, predispuse bolii parodontale.

Dintre factorii generali amintim: erediatatea, tulburările sistemului nervos, tulburări endocrine (diabet, osteoporoză, pubertate, sarcină, menopauză),
disfuncții imune (virusul HIV-SIDA), afecțiuni hematologice (leucemii, anemii, trombocitopenii), boli cardiovasculare (ateroscleroza), boli hepatice
(ciroza), deficiențe de nutriție (lipsa vitaminelor A, D, B1, B2, PP,C). Specialiștii au demonstrat că există o reală legătură între stresul cronic și apariția
problemelor parodontale, având ȋn vedere că stresul slăbește sistemul imunitar.

În general, parodontoza este întâlnită în cazul adulților, dar poate apărea și la copii și tineri, având în vedere și cauzele genetice.

Vezi lista de prețuri
Înainte
După

Simptome parodontoză

  • Sângerarea gingivală la atingere sau periaj;
  • Dureri la mestecarea alimentelor;
  • Senzație de disconfort la contactul cu alimente foarte reci sau foarte calde;
  • Halitoza (respirația urât mirositoare);
  • Retragerea gingiilor ca urmare a inflamației și expunerea rădăcinii dinților*;
  • Mobilitatea dinților sau schimbarea poziției acestora*;
  • Apariția unor infecții (abcese)*.

*Ultimele simptome indică deja o fază avansată a bolii.

Vezi studii de caz
Parodontoza are trei stadii

Stadii ale bolii parodontale

Gingivita
(afecțiune reversibilă)

Fă o programare

Gingivita este o inflamație superficială a gingiilor. Aceasta apare din cauza bacteriilor și reprezintă primul stadiu al afecțiunii parodontale. Spre deosebire de stadiul următor, parodontita, ea este reversibilă. Dacă nu este tratată la timp, poate evolua către afecțiuni mai serioase și poate duce chiar pierderea dinților. În ceea ce privește boala parodontală, aceasta reprezintă cea mai comună afecțiune cronică inflamatorie:

  • 8 din 10 persoane cu vârsta de peste 35 ani prezintă o formă de afecțiune a gingiilor;
  • ocupă locul 6 printre cele mai răspândite boli;
  • poate duce la pierderea dinților și afectarea întregului organism;
  • nu determină apariția durerilor sau vreun disconfort intens, iar cel mai întâlnit simptom este sângerarea gingiilor.

Parodontită superficială și Parodontită profundă sau avansată
(ireversibilă)

Fă o programare

Celelalte două etape ale bolii, parodontita superficială și parodontita profundă, sunt ireversibile. Aici vorbim deja despre un tratament complex, care ajută la stoparea evoluției bolii, dar nu ne scapă definitiv de ea. Asta se întâmplă pentru că parodonțiul este sever afectat și ne confruntăm și cu simptome mult mai grave, precum mobilitatea dinților și infecțiile gingivale.

Completează chestionarul și

Află dacă suferi de
boala parodontală

Nu lăsa boala parodontală să ajungă în faza avansată.
Echipa noastră de specialiști în tratamentul bolii parodontale te așteaptă pentru o evaluare completă.

Completează formular

Spune NU bolii dinților sănătoși

Spune NU Parodontozei

Soluții moderne și variate pentru tratarea parodontozei, care împreună cu o îngrijire atentă și implicare activă,
poate avea un grad înalt de reușită.

Sfatul medicului și articole medicale despre parodontologie

Parodontologia este o ramură deosebit de importantă a medicinei dentare. Aceasta se ocupă de afecțiunile gingivale și anume gingivita și parodontita. Mai exact, parodontologia este specializată în diagnosticarea și tratarea bolilor ce afectează gingia și țesuturile de susținere ale dintelui, atrăgând mereu atenția asupra a cât este de vitală o igienă dentară corectă. Specialistul parodontolog va avea grijă să detecteze afecțiunile gingivale și pierderile osoase și să recomande un tratament adecvat în funcție de adâncimea pungilor parodontale și de complexitatea cazului. Parodontoza se poate instala la orice vârsta! Depozitele de tartru și placă bacteriană afectează structurile care susțin dintele și astfel apare mobilitatea dentară.

Care sunt afecțiunile predecesoare ale celei mai răspândite boli din România

16 July 2018

Ce este GLOSODINIA, cum se manifestă și ce boli grave poate să anunțe

10 November 2018

În România, pacienții sunt obișnuiți să fie tratați doar de un singur stomatolog

16 November 2018

Metode de tratament moderne pentru paradontoză

  1. Program de prevenție și întreținere;
  2. Chiuretaje subgingivale în câmp închis sau deschis;
  3. Decontaminare/dezinfectare pungi prin tehnice HYBENX;
  4. Tratamente biostimulare cu plasmă – IPRF;
  5. Tehnici de regenerare osoasă;
  6. Tratamentul retracțiilor gingivale.

Tratamentele parodontale de vârf, în clinica Dr Melnic din sectorul 4 se realizează în etape și vizează în primul rând obținerea unui țesut parodontal sănătos având ca bază protocoale clinice standard adaptate printr-un plan de tratament complex, individual, specific fiecarui pacient.

Oferim servicii de mentenanță a sănătății parodontale prin igenizări profesionale periodice la controalele anuale, a căror frecvență este stabilită în etapa de finalizare a tratamentelor stomatologice.

În cadrul tratamentului leziunilor parodontale incipiente beneficiați de metode moderne ce constau în: măsurarea indicelui de placă bacteriană, igenizare profesională, instruire și suport în vederea însușirii tehnicii de periaj corectă și utilizarea mijloacelor adjuvante igenei dentare zilnice, debridare gingivală, gingivectomii, identificarea și înlăturarea factorilor favorizanți producerii leziunilor parodontale.

În formele medii și avansate de boală parodontală, obiectivele terapeutice constau în eliminarea factorilor favorizanți evoluției bolii, echilibrare ocluzală, obținerea unui țesut parodontal sănătos, îmbunătățirea implantării dentare, situație stabilă iîn timp.

În vederea atingerii acestor obiective în aceste forme clinice de boală, realizăm etapa inițială de tratament precum și antibioterapie, echilibrări ocluzale, chiuretaje în câmp închis sau deschis, asocierea tratamentelor ortodontice și/sau implanto-protetice, imobilizări dentare, premolarizări, amputații radiculare, gingivectomii, tratamentul retracțiilor gingivale, chirurgie parodontală rezectivă, tehnici chirurgicale de regenerare tisulară ghidată utilizând cele mai bune materiale de adiție și regenerare, biostimulare.

Vezi lista de prețuri
Ce spun clienții clinicii Dr. Melnic

Mii de zâmbete transformate

  • “Vă felicit pentru condițiile pe care le oferiți, o igienă fantastică, o echipă minunată. Vă mulțumesc pentru seriozitatea și profesionalismul cu care m ați tratat. Mi ați dat încrederea de a zâmbi din nou . Recomand Clinica Melnic!!”
    Trif Sorinela
  • “Recomand Clinica dr.Melinc cu încredere pentru echipă de excepție și atmosfera care te vor ajuta să îți lași frica față de dentist la ușa. Aici medicii îți explică ce tratament ți se potrivește și împreună cu ei iei cea mai bună decizie pentru dantura ta. Mulțumesc domnului dr Melinc și doamnei doctor Cătălina Fleancu pentru profesionalism!”
    Tori Victoria
  • “Recomand cu drag, mai ales dna doctor Moise Andreea la care m-am tratat si a fost atat de draguta si rabdatoare, ba chiar am ajuns sa radem si nu am simtit nicio durere. Merg cu incredere si imi place profesionalismul ei, cum imi explica planul de tratament si solutiile cele mai bune pentru mine.”
    Madalina Pitu
  • “Recomand din toată inima Clinica Dr. Melnic! Profesionalismul, dar și grija față de pacient sunt doar două dintre calitățile medicilor din clinică. Teama de stomatolog m-a ținut mult timp departe de scaunul medicului, însă domnișoara Dr. Andreea Moise a reușit să mă aducă în clinică și ușor, ușor a început să îmi trateze problemele pe care le aveam. Acum am ajuns să aștept cu nerăbdare următoarea programare! Cinci stele pentru profesionalismul și seriozitatea ei sunt puține!”
    Anda Anghelache
Contact Clinica Dr. Melnic

Fă o programare


    Bună ziua, sunt


    și vreau să-mi fac o programare la data de


    preferabil în



    pentru



    .


    Ma puteți contacta la


    sau la adresa


    .



      Chestionar Parodontoză

      Prezentați unul sau mai multe simptome din următoarele?


      Prezentați unul sau mai multe simptome din următoarele?


      Felicitări! nu pare să aveți boli parodontale, totuși să nu uitați să treceți controlul stomatologic periodic.

      Fă o programare

      Este posibil să aveți o afecțiune parodontală în faza incipientă, contactează medicul pentru consultație.

      Fă o programare

      E posibil să aveți o boală parodontală în faza mai avansată: recomandăm o programare urgentă la medicul dentist.

      Fă o programare

      Programare

      Contact Clinica Dr. Melnic

      Fă o programare


        Bună ziua, sunt


        și vreau să-mi fac o programare la data de


        preferabil în



        pentru



        .


        Ma puteți contacta la


        sau la adresa


        .