Implant dentar
București

Apelează cu încredere astăzi

0733.743.287 sau 0742.213.664

Cine poate apela la implantul dentar? Exista contraindicații?

Implanturile dentare sunt realizate din materiale biocompatibile ce permit osteointegrarea și elimină riscul respingerii de către organism. Tratamentul cu implant dentar este potrivit oricărei persoane care a suferit pierderea unui dinte.

Excepțiile apar în cazul pacienților care suferă de afecțiuni cardiace severe, necompensate, afecțiuni reumatice sau diabet zaharat. Pacienții cu diabet zaharat, atât de tipul I, cât și de tipul II, pot beneficia de implant dentar în condițiile în care mențin indicele glicemic în limite optime și urmează cu rigurozitate indicațiile medicului endocrinolog. Reușita intervenției în astfel de situații depinde de respectarea atentă a recomandărilor post-operatorii.

Care sunt beneficiile unui implant dentar? Dar dezavantajele?

În comparație cu punțile și protezele, implantul are avantajul major de a înlocui rădăcina dintelui fără șlefuirea dinților vecini edentației. Implantul presupune intervenția exclusivă asupra zonei dintelui pe care medicul trebuie să îl înlocuiască.

Beneficiile medicale ale implantului dentar sunt multiple: permite protezarea fixă, oprește atrofierea osoasă, previne retracția gingiei și resorbția osului și, nu în ultimul rând, are un rol esențial în estetica dentară.

În plus, avantajele tratamentului sunt evidente. Implantul ajută la menținerea nivelului osului în limite estetice și funcționale optime, păstrând 95% din funcționalitatea și confortul unui dinte natural. Mai mult, masticația incorectă și defectele de fonație sunt înlăturate, iar fizionomia pacientului este îmbunătățită.

Este dureroasă intervenția?

Aplicarea implanturilor se realizează sub anestezie locală și nu veți simți nimic în tot acest timp. Regiunea în care s-a intervenit poate fi edematiată (umflată) câteva zile după, iar durerile de intensitate redusă care ar putea să apară se remit de cele mai multe ori cu antalgezice usoare.

Ce riscuri presupune intervenția? Există efecte secundare sau riscul ca implantul să fie respins?

O operație de implant dentar poate fi considerată o reușită după un an de la intervenție. Eșecurile pot fi premature, în cursul primelor 2 luni, sau târzii, până la 1 an. Majoritatea riscurilor sunt legate de calitatea procedurii și de nerespectarea indicațiilor post-operatorii. Inserția greșită a implantului în os, folosirea unor materiale necorespunzătoare sau neglijarea igienei orale și a vizitelor periodice la medic pot conduce la un eșec al tratamentului.

Cât costă?

Aplicarea implanturilor este o investiție pentru viitor și pentru calitatea vieții dvs. Noii dinți vor crea aceeași senzație ca dinții naturali, ceea ce este un fapt extraordinar. Este un tratament disponibil la prețuri accesibile care vă poate scuti de alte cheltuieli cu dinții pe viitor.

Tipurile de implanturi oferite de clinica noastră:
Straumann, Sweden & Martina
și Alpha Bio

Care sunt avantajele implantului dentar Straumann Roxolid SLActive?

Implantul dentar Straumann Roxolid este un implant dezvoltat de compania elvețiană pentru a oferi o vindecare mai rapidă și mai puțin dureroasă. Cu acest sistem de implanturi perioada de vindecare a scăzut la 6-8 săptămâni, pentru cele cu suprafață SLA standard.

Implanturile Straumann Roxolid folosesc un aliaj inovator de titan și zirconiu, proiectat special pentru implantologie. Este un aliaj mai rezistent decât titanul pur, are proprietăți de osteointegrare excelente (timp de vindecare) și este unicul aliaj de pe piață ce oferă atât rezistență mecanică ridicată cât și osteointegrare rapidă.

Datorită proprietăților avute, aceste implanturi au și dimensiuni mai mici care permite folosirea lor în zone cu dinți mici, cum este zona frontală inferioară, sau în zone in care lățimea osului este redusă, fără să mai fie nevoie de operații de adiție de os, pentru obținerea stabilității primare.

Straumann a continuat dezvoltarea sistemelor de implanturi și a introdus sistemul de suprafețe SLActive, care face ca timpul de vindecare să fie și mai redus… un implant Straumann Roxolid SLActive poate fi încărcat protetic la 3-4 săptămâni de la inserare, care este cea mai redusă perioadă de vindecare a unui implant la ora actuală. În acest mod, tratamentul unui dinte lipsă se poate finaliza definitiv în 5-6 săptămâni.

Prin sistemul de implanturi Straumann Roxolid SLActive aproape orice situație poate fi tratată prin implanturi dentare (inclusiv pacienți diabetici), iar față de alte sisteme mult mai rapid.

Combinând toate proprietățile avute de sistemul de implanturi Roxolid dar și a suprafețelor SLActive, la ora actuală Straumann oferă o linie de implanturi dentare care oferă o soluție de tratament viabilă și predictibilă pentru situații care până acum nu putea beneficia de aceste tratamente fără alte intervenții suplimentare:

 • evitarea adițiilor de os în zone în care oferta de os are grosime limitată prin folosirea unor implanturi foarte subțiri;
 • evitarea operațiilor de sinus lift prin inserarea unor implanturi foarte scurte;

Implantul Sweden&Martina

Tehnologia implanturilor a evoluat în ultimii ani, astfel că e important orice element care asigură integrarea perfectă a implantului, stabilitatea cât mai bună a țesuturilor înconjurătoare, funcționalitatea și o fizionomie cât mai bune.

Pentru a respecta aceste standarde de calitate, producătorii de implanturi premium au introdus câteva argumente științifice care ar trebui urmărite.

Implantul Sweden&Martina asigură cerințe de calitate premium și anume:

 • puritatea crescută a titanului;
 • tratament de suprafață (trei zone) superior;
 • design exterior astfel conceput pentru a optimiza osteointegrarea, transmiterea forțelor în mod optim către os și stabilizarea în timp a țesuturilor;
 • design interior care influențează stabilitatea bontului protetic și fizionomia viitoarei lucrări;
 • certificat de garanție internațional;
 • o gamă larga de posibilități de protezare în funcție de numărul și localizarea implanturilor.
Implantul Sweden&Martina

Implanturile sunt produse în acord cu cel mai ridicat sistem de calitate ISO 9001 / EN13485: 2004. Toate produsele Sweden & Martina S.p.A sunt supuse unor audituri ale organismelor notificate responsabile și sunt conforme cu Directiva Europeană 93/42 care reglementează producerea de dispozitive medicale.

Sweden & Martina este punctul de referință al pieței dentare în Italia. Este primul producător național și distribuitor al sistemelor de implant dentar și al produselor de consum pentru cabinetul stomatologic.

Despre implantul Alpha Bio

În afara costurilor avantajoase ale implantului dentar Alpha-Bio, acesta poate fi integrat în mod natural în cavitatea orală, reducând perioada de recuperare. Acest tip de implant dentar este rezistent pentru o perioadă lungă de timp. Sistemul de implant dentar Alpha Bio este realizat pentru a oferi pacienților soluția finală pentru înlocuirea dinților lipsă.

Există o varietate de implanturi compatibile cu Alpha Bio, cu inserție rapidă, stabilitate și cu o rată crescută de succes.Alpha-Bio Tec are o tradiție de peste 20 de ani în aria implantului dentar.

4 beneficii ale implantului dentar Alpha-Bio:

 • Perioada redusă de vindecare
 • Osteointegrare eficientă
 • Garanție 8 ani
 • Potrivit oricărui tip de os, fiind disponibil în diferite lungimi și diametre

În Clinica Dr. Melnic, medicii specialiști au metode moderne și variate de tratament al bolii parodontale, de aceea împreună și printr-o implicare activă putem obține rezultate dosebite, mentenanță și stabilitate în timp a sănătății dinților dumneavoastră.

Programează o consultație