Tratament Endodontic
București

Ce este endodonția?

Cuvântul endodonție provine din limba greacă și s-a format prin alăturarea a două cuvinte, endo ( în interiorul) și odons (dinte)! Endodonția este o specialitate a medicinei dentare care se ocupă cu tratamentul pulpei dentare.

Apelează cu încredere astăzi

0733.743.287 sau 0742.213.664

Evoluția tehnologică și-a pus amprenta și asupra acestei ramuri a stomatologiei. Pentru a ține pasul cu ultimele tipuri de tratamente trebuie să se țină cont de ultimele aparate și tehnologii apărute în domeniu. Acestea sunt menite să îmbunătățească durabilitatea și calitatea tratamentului.

Datorită faptului că tratamentul endodontic modern are o rata de succes de peste 91%, este indicat cu precădere pacienților cu pretenții la tratamente de cea mai înaltă calitate, dar în același timp și pentru rezolvarea cazurilor complexe sau complicate, evitând necesitatea extracției dentare.

Cele 6 avantaje de care se bucură pacienții când aleg tratamentul endodontic modern:

  • Precizie
  • Izolarea ideală a canalelor dentare
  • Curățare eficientă și completă
  • Obturația de canal finalizată într-o ședință în 95% din cazuri
  • Vindecare rapidă a leziunilor dentare
  • Rata de succes mare a tratamentului
Clinica Dr. Melnic are medici specialiști ce dețin cunoștințe aprofundate de parodontologie, dobândite atât la cursurile de specializare și perfecționare susținute de cei mai buni profesori doctori universitari din țară și străinătate , dar mai ales din experiența clinică. Afecțiunile parodontale de mare complexitate pot fi rezolvate cu succes, cu un grad înalt de reușită.

Clinica Dr.Melnic folosește mijloace tehnologice speciale cu implementare în endodonție

Motoare rotative endodontice

Instrumente care sporesc viteza de lucru. Prin instrumentarul rotativ montat la motoarele endodontice, canalele sunt preparate într-o manieră tridimensională, astfel încât viitoarea obturație de canal să fie cât mai bine adaptată. Se folosesc ace rotative foarte flexibile care asigură o progresie mult mai sigură și mai lină în canalul radicular.

Izolarea dintelui

Izolarea dintelui se realizează cu ajutorul digăi dentare care reprezintă un câmp din latex la nivelul căruia se face o perforație prin care doar dintele tratat va ieși. Acest câmp blochează restul cavității bucale făcând imposibilă intrarea salivei(puternic încărcată microbian) la nivelul canalelor radiculare, astfel se reduce riscul apariției infecțiilor secundare tratamentelor de canal.

Apex locatorul

Este incorporat în majoritatea endomotoarelor și elimină riscul de tratamente de canal incomplete(scurte) sau în depășire.

Mijloace de amplificare optică (Lupele)

Folosirea mijloacelor de magnificație scot manopera de tratament de canal din categoria manoperelor “in orb” bazate pe proceduri tactile, operatorul având un grad mare de vizibilitate(de până la 25 de ori), obținând un tratament de canal mult mai sigur.

Radiografii digitale

Radiografiile digitale ce oferă imagine de înaltă acuratețe la o doză minimă de radiații și permite controlul lungimii de lucru în timpul intervenției.

Datorită faptului că tratamentul endodontic modern are o rata de succes de peste 91%, este indicat cu precădere pacienților cu pretenții la tratamente de cea mai înaltă calitate, dar în același timp și pentru rezolvarea cazurilor complexe sau complicate, evitând necesitatea extracției dentare.

Programează o consultație