Detartraj Profesional
București

Clinica Dr. Melnic vă pune la dispoziție o serie de servicii, la cele mai bune prețuri din București, în ceea ce privește aplicarea măsurilor profilactice pentru prevenirea problemelor dinților dumneavoastră: îndrumări privind igiena orală, realizarea periajului corect, periajul profesionist, dar și detartrajul dentar.

Când se folosește detartrajul profesional?

Se recomandă apelarea la serviciile unui stomatolog, în vederea realizării unui detartraj și periaj profesional atunci când tartrul de pe suprafețele dentare este vizibil sau nu poate fi înlăturat prin periajul obișnuit, realizat acasă.

 

Tartrul sau placa bacteriană reprezintă mineralizarea unor resturi alimentare, care nu au fost înlăturate prin periajul corect. De asemenea, lipsa periajului, acțiunea salivei cu o vâscozitate mare, realizarea necorespunzătoare a plombelor care depășesc cavitățile afectate, dar și lipsa masticației asupra acelor dinți, sunt factori care favorizează apariția tartrului. Această afecțiune este destul de gravă, deoarece, nefiind tratată poate duce la pierderea dinților.

Apelează cu încredere astăzi

0733.743.287 sau 0742.213.664

Detartrajul manual și detartrajul ultrasonic

Detartrajul este o procedură non invazivă care constă în curățarea dinților de acele acumulări de tartru. Detartrajul ultrasonic se face, de regulă, pentru tartrul vizibil de pe suprafața dinților, iar cel manual se aplică în vederea înlăturării resturilor acoperite de gingie.

Pentru ca rezultatele să fie cele dorite, se recomandă îmbinarea detartrajului ultrasonic cu cel manual, precum și procedura periajului profesionist pentru îndepărtarea tuturor reziduurilor.

Este o procedură dureroasă?

De regulă, detartrajul nu este dureros, însă este posibil să simțiți un ușor disconfort în cazul suprafețelor dentare cu probleme, precum retragerea gingivală. După efectuarea unui detartraj, dinții dumneavoastră vor avea o anumită sensibilitate, din această cauză, se recomandă ca în următorul interval de 24 de ore să se evite consumarea lichidelor mult prea reci sau prea fierbinți, precum și consumul alimentelor care conțin zahăr.

Detartrajul profesional ar trebui făcut cu regularitate și repetat la interval de 6 luni sau 3 luni pentru fumători.

Clinica Dr. Melnic are medici specialiști ce dețin cunoștințe aprofundate de parodontologie, dobândite atât la cursurile de specializare și perfecționare susținute de cei mai buni profesori doctori universitari din țară și străinătate , dar mai ales din experiența clinică. Afecțiunile parodontale de mare complexitate pot fi rezolvate cu succes, cu un grad înalt de reușită.

În cadrul centrului stomatologic Clinica Dr. Melnic, costul unui detartraj poate fi diferit în funcție de nevoile fiecărui pacient. Clinica noastră vă oferă cele mai bune prețuri pentru pachetele de detartraj și periaj profesional din București.

Programează o consultație