Coroane dentare
București

Ce reprezintă coroanele dentare?

Coroanele dentare reprezintă soluția ideală pentru a putea remedia aspectul estetic și problemele sănătății bucale.

Apelează cu încredere astăzi

0733.743.287 sau 0742.213.664

Rolul și avantajele unei coroane dentare

Deoarece aceasta preia funcțiile dintelui pe care îl învelește, ar trebui să aibă rol în ceea ce privește:

  • funcția estetică  să completeze perfect dantura din punctul de vedere al formei și culorii
  • funcția de masticație confortabilă
  • funcția fonetică  să permită pronunțarea sunetelor cât mai aproape de registrul individual natural, mai ales în cazul coroanelor amplasate pe incisivii superiori,
  • rezistență

O astfel de investiție este avantajoasă din punctul de vedere al timpului de așteptare, fiind nevoie de puține ședințe pentru alegerea coroanelor dentare, executarea mulajului și a lucrării propriu-zise, dar și al refacerii unui dinte care a fost afectat.

Însă, dacă veți opta pentru această tehnică, ar trebui să știți că este una ireversibilă, întrucat se va realiza un proces de șlefuire al dinților naturali înainte de aplicare coroanei dentare, fapt care va duce la imposibilitatea renunțării la coroana dentară.

Coroanele dentare din ceramică pe suport de zirconiu

În ceea ce privește alegerea materialului lucrării dumneavoastră, ceramica este cea mai bună variantă pentru care ați putea opta, întrucât are calități net superioare oricărui alt material folosit în stomatologie. Acestea țin de estetică (gamă variată de culori, transluciditate apropiată de aspectul dinților naturali) și de funcționalitate. O coroană dentară din ceramică are nevoie de un aliaj pe post de schelet de susținere, care ar putea fi realizat din metale simple sau nobile. Iar alegerea optimă în acest sens o reprezintă coroanele ceramice pe suport de zirconiu, datorită calităților și proprietăților acestui tip de ceramică ce poate îndeplini și rolul de suport.

Pot fi și lucrări integral ceramice, fără schelet metalic sau zirconiu, care se folosesc în zonele anterioare cavității bucale (pe incisivi), însă având un nivel de rezistență ceva mai mic, nu se recomandă în zonele din spate (pe molari) unde se realizează, de regulă, masticația.

Clinica Dr. Melnic vă oferă cele mai bune prețuri pentru serviciile ce țin de protetică, urmând ca dumneavoastră, asistat de unul dintre stomatologii noștri, să faceți o alegere avantajoasă din toate punctele de vedere.

Programează o consultație