Chirurgie Dentară
București

Apelează cu încredere astăzi

0733.743.287 sau 0742.213.664

Extracții dentare

Extracția dentară înseamnă îndepărtarea unui dinte din gură. Extracțiile sunt practicate într-o largă varietate de situații incluzând caria dentară care a distrus prea mult din dinte astfel încât acesta să nu mai poată fi restaurat. Extracția dentară poate determina o teamă cel mai adesea nejustificată. Cu ajutorul tehnicilor evoluate care stau în spatele procedurii numite extracție dentară, veți descoperi că procedeul unuei extracții dentare este cel mai adesea o banalitate.

Rezecții apicale

Rezecția apicală este metoda chirurgicală care constă în extirparea apexului periapical, fiind precedată sau nu de tratamentul endodontic corect și obturația perfectă a canalului. Tratamentul endodontic se poate efectua și în timpul actului chirurgical.

Implanturi dentare

Implantul dentar este o intervenție chirurgicală prin care se introduce o rădăcină artificială pentru un dinte nou sub forma unei piese de titan pe arcada dentară.

Frenoplastii și frenectomii

La persoanele cu fren lingual sau labial prea scurt/ prea gros se pot realiza frenectomii sau frenoplastii. Frenurile prea scurte pot încurca vorbitul și chiar adaptarea unor lucrări. Cel mei adesea se realizează în cadrul protezelor totale, unde prin inserția coborată destabilizează proteza.
Intervențiile presupun incizia sau scoaterea unei părți din fren și apoi sutura, astfel încât acesta să ajungă la nivelul/ dimensiunea dorită.

Extracții cu alveolotomie și alveoloplastie

Extracția cu alveolotomie este manopera chirurgicală de îndepărtare a unei rădăcini dentare fracturate, rămasă profund intraosos în urma unei extracții recente sau mai vechi.

Extracții dinți incluși

Indepărtarea chirurgicală a dinților permanenți rămași în incluzie parțială sau totală, care din diferite motive nu pot ajunge pe arcadele dentare. Cel mai frecvent, această manoperă chirurgicală se adresează molarilor de minte care de multe ori nu beneficiază de suficient spațiu de erupție și necesită îndepărtarea chirurgicală.

Extracții molari de minte incluși și semiincluși

Extracția trebuie luată în calcul, însă cel mai bine este să consulți medicul stomatolog, care îți poate da o părere avizată. O intervenție de extracție ar trebui să aibă loc în cazul în care dinții nu au loc pe arcadă. Extracția măselei de minte se numește germectomie sau extragerea dintelui în stadiu de germen, realizată de cele mai multe ori încă de la vârsta de 12-14 ani.

Incizie abcese

Abcesul dentar reprezintă o infecție acută ce se manifestă prin acumularea de puroi în țesuturile moi ale cavității bucale, afecțiunea necesitând tratament de urgență. Intervenția constă în incizia abcesului și drenarea colecției infectate. Simptomele abcesului sunt durere pulsatilă, tumefactie și congestie, jenă la masticație, plus stare generală proastă, cu febră și insomnie.

Intervenții de chirurgie parodontală-operații cu lambou

Operațiile cu lambou sunt proceduri invazive utilizate în tratarea bolilor parodontale avansate. În timpul acestei intervenții se decolează mucoasa gingivală împreună cu sau fără periost, pentru a avea acces la rădăcina dintelui și pentru a curăța pungile parodontale, eventual pentru a corecta defectele sau diformitățile osului alveolar.

Apelează cu încredere astăzi

0733.743.287 sau 0742.213.664

Clinica Dr. Melnic are medici specialiști ce dețin cunoștințe aprofundate de parodontologie, dobândite atât la cursurile de specializare și perfecționare susținute de cei mai buni profesori doctori universitari din țară și străinătate , dar mai ales din experiența clinică. Afecțiunile parodontale de mare complexitate pot fi rezolvate cu succes, cu un grad înalt de reușită.

În Clinica Dr. Melnic, medicii specialiști au metode moderne și variate de tratament al bolii parodontale, de aceea împreună și printr-o implicare activă putem obține rezultate dosebite, mentenanță și stabilitate în timp a sănătății dinților dumneavoastră.

Programează o consultație