Întrebări și răspunsuri

 • Cine poate apela la implantul dentar? Există contraindicații?

  Implanturile dentare sunt realizate din materiale biocompatibile ce permit osteointegrarea și elimină riscul respingerii de către organism. Tratamentul cu implant dentar este potrivit oricărei persoane care a suferit pierderea unui dinte.

  Excepțiile apar în cazul pacienților care suferă de afecțiuni cardiace severe, necompensate, afecțiuni reumatice sau diabet zaharat. Pacienții cu diabet zaharat, atât de tipul I, cât și de tipul II, pot beneficia de implant dentar în condițiile în care mențin indicele glicemic în limite optime și urmează cu rigurozitate indicațiile medicului endocrinolog. Reușita intervenției în astfel de situații depinde de respectarea atentă a recomandărilor post-operatorii.

 • Care sunt beneficiile unui implant dentar? Dar dezavantajele?

  În comparație cu punțile și protezele, implantul are avantajul major de a înlocui rădăcina dintelui fără șlefuirea dinților vecini edentației. Implantul presupune intervenția exclusivă asupra zonei dintelui pe care medicul trebuie să îl înlocuiască.

  Beneficiile medicale ale implantului dentar sunt multiple: permite protezarea fixă, oprește atrofierea osoasă, previne retracția gingiei și resorbția osului și, nu în ultimul rând, are un rol esențial în estetica dentară.

  În plus, avantajele tratamentului sunt evidente. Implantul ajută la menținerea nivelului osului în limite estetice și funcționale optime, păstrând 95% din funcționalitatea și confortul unui dinte natural. Mai mult, masticația incorectă și defectele de fonație sunt înlăturate, iar fizionomia pacientului este îmbunătățită.

 • Este dureroasă intervenția?

  Aplicarea implanturilor se realizează sub anestezie locală și nu veți simți nimic în tot acest timp. Regiunea în care s-a intervenit poate fi edematiată (umflată) câteva zile după, iar durerile de intensitate redusă care ar putea să apară se remit de cele mai multe ori cu antalgezice usoare.

 • Ce riscuri presupune intervenția? Există efecte secundare sau riscul ca implantul să fie respins?

  O operație de implant dentar poate fi considerată o reușită după un an de la intervenție. Eșecurile pot fi premature, în cursul primelor 2 luni, sau târzii, până la 1 an. Majoritatea riscurilor sunt legate de calitatea procedurii și de nerespectarea indicațiilor post-operatorii. Inserția greșită a implantului în os, folosirea unor materiale necorespunzătoare sau neglijarea igienei orale și a vizitelor periodice la medic pot conduce la un eșec al tratamentului.

 • Cât costă?

  Aplicarea implanturilor este o investiție pentru viitor și pentru calitatea vieții dvs. Noii dinți vor crea aceeași senzație ca dinții naturali, ceea ce este un fapt extraordinar. Este un tratament care vă poate scuti de alte cheltuieli cu dinții pe viitor.

Clinica Dr. Melnic – Zona Tineretului

Vă așteptăm cu aceleași servicii de lux la prețuri rezonabile. La Clinica Dr. Melnic ești în siguranță și pe mâini bune!

Strada Biserica Alexe, Nr. 2
Strada Biserica Alexe, Nr. 19

București – Zona Tineretului

0733.743.287 / 0742.213.664

E-mail: office@clinicadrmelnic.ro

Luni: 8:30 – 20:30
Marți: 8:30 – 20:30
Miercuri: 8:30 – 20:30
Joi: 8:30 – 20:30
Vineri: 8:30 – 20:30
Sâmbătă: 10:00 – 16:00
Duminică: ÎNCHIS