Diagnosticarea corectă a problemelor stomatologice - Clinica Dr. Melnic

Primele semne care ar trebui să te trimită la stomatolog sunt sângerarea și durerea îndelungată a gingiilor, afecțiuni ale dinților etc. În cadrul oricărui consult stomatologic sunt inspectate gingiile, dinții și funcționalitatea aparatului masticator (mușcătura, poziționarea dinților etc).

Astăzi vorbim despre diagnosticarea corectă a problemelor dentare și despre semnele la care orice pacient trebuie să fie atent pentru a le comunica mai departe medicului.

Atunci când verificăm sănătatea dinților unui pacient, suntem preocupați de pierderea potențială a dinților sau a părților dinților. Acest lucru se poate întâmpla în trei moduri: caria dentară, fracturi datorate dinților slăbiți (cum ar fi cei cu obturatii mari sau tratati endodontic) și traume (care sunt imprevizibile).
Dr. Melnic, specialist în chirurgie dento-alveolară.

Ce urmarim pentru a formula un diagnostic stomatologic corect?

 • Carii – netratate (corect) pot conduce la pierderea dintelui
 • Umpluturi (plombe) sau alte restaurări (ex. coroane dentare) defecte – cel mai frecvent căutăm microfisuri care permit depozitarea bacteriilor
 • Dinti slăbiți din cauza plombelor mari sau a extirpării nervului. Acești dinți sunt expuși riscului de fractură. De cele mai multe ori, recomandarea este de aplicare a unei coroane dentare care protejează dintele.
 • Igiena dentara efectuata corect
 • Prezenta sangerarilor, inflamatiei gingivale sau a mobilitatii dintilor- toate semne a bolii parodontale
 • Boli sistemice care afectează și dantura: diabet, boli cardiovasculare etc.

Abordarea problemelor dentare trebuie făcută cu responsabilitate în concordanță cu nevoile și dorințele pacientului. Buna comunicare între acesta și medicul curant este un factor cheie pentru diagnosticarea corectă și mai departe, pentru tratamentul optim.

Clinica Dr. Melnic

Hai să ne cunoaștem (mai bine)

Suntem o echipă de 20 de oameni pasionați de zâmbete sănătoase și frumoase. Ne place să ne tratăm pacienții cum am vrea să fim noi tratați, cu răbdare, profesionalism și exigență. Ne place să stabilim noi standarde de calitate și suntem aici că să te vedem zâmbim.

Contact Clinica Dr. Melnic

Fă o programare


  Bună ziua, sunt


  și vreau să-mi fac o programare la data de


  preferabil în  pentru  .


  Ma puteți contacta la


  sau la adresa


  .