Detartraj

Detartraj 2018-10-25T13:28:28+00:00

Clinica Dr. Melnic va pune la dispozitie o serie de servicii, la cele mai bune preturi din Bucuresti, in ceea ce priveste aplicarea masurilor profilactice pentru prevenirea problemelor dintilor dumneavoastra: indrumari privind igiena orala, realizarea periajului corect, periajul profesionist, dar si detartrajul dentar.

Cand se foloseste detartrajul profesional?

Se recomanda apelarea la serviciile unui stomatolog, in vederea realizarii unui detartraj si periaj profesional atunci cand tartrul de pe suprafetele dentare este vizibil sau nu poate fi inlaturat prin periajul obisnuit, realizat acasa.

Tartrul sau palaca bacteriana reprezinta mineralizarea unor resturi alimentare, care nu au fost inlaturate prin periajul corect. De asemenea, lipsa periajului, actiunea salivei cu o vascozitate mare, realizarea recorespunzatoarea a plombelor care depasesc cavitatile afectate, dar si de lipsa masticatiei asupra acelor dinti sunt factori care favorizeaza aparitia tartrului. Aceasta afectiune este destul de grava, deoarece, nefiind tratata poate duce la pierderea dintilor.

Detartrajul manual si detartrajul ultrasonic

Detartrajul este o procedura non invaziva care consta in curatarea dintilor de acele acumulari de tartru. Detartrajul ultrasonic se face, se regula, pentru tartrul vizibil de pe suprafata dintilor, iar cel manual se aplica in vederea inlaturarii resturilor acoperite de gingie.

Pentru ca rezultatele sa fie cele dorite, se recomanda imbinarea detartrajului ultrasonic cu cel manual, precum si procedura periajului profesionist pentru indepartarea tuturor reziduurilor.

Este o procedura dureroasa?

De regula, detartrajul nu este dureros, insa este posibil sa simtiti un usor disconfort in cazul suprafetelor dentare cu probleme, precum retragerea gingivala. Dupa efectuarea unui detartraj, dintii dumneavoastra vor avea o anumita sensibilitate, din aceasta cauza, se recomanda ca in urmatorul interval de 24 de ore sa se evite consumarea lichidelor mult prea reci sau prea fierbiti, precum si consumul alimentelor care contin zahar.

Detartrajul profesional ar trebui facut cu regularitate si repetat la interval de 6 luni sau 3 luni pentru fumatori.

Cat costa procedura de detartraj?

In cadrul centrului stomatologic, Clinica Dr. Melnic, costul unui detartraj poate fi diferit in functie de nevoile fiecarui pacient. Clinica noastra va ofera cele mai bune preturi pentru pachetele de detartraj si periaj profesional din Bucuresti:

  • Detartraj cu ultrasunete + periaj profesional = 200 RON
  • Detartraj cu ultrasunete + periaj profesional prin programul de preventie = 150 RON
Programează o consultație

021.327.63.55 | 0733.743.287

Preturi

Lista Preturi | 0213276355 / 0733743287

-