Coroana Dentara

Cabinet Stomatologic » Coroana Dentara
Coroana Dentara 2018-10-25T13:29:12+00:00

Coroanele dentare reprezinta solutia ideala pentru a putea remedia aspectul estetic si problemele sanatatii bucale.

Rolul si avantajele unei coroane dentare

Deoarece aceasta preia functiile dintelui pe care il inveleste, ar trebui sa aiba rol in ceea ce priveste:

  • functia esteticasa completeze perfect dantura din punctul de vedere al formei si culorii
  • functia de masticatie confortabila
  • functia foneticasa permita pronuntarea sunetelor cat mai aproape de registrul individual natural, mai ales in cazul coroanelor amplasate pe incisivii superiori,
  • rezistenta

O astfel de investitie este avantajoasa din punctul de vedere al timpului de asteptare, fiind nevoie de putine sedinte pentru alegerea coroanelor dentare, executarea mulajului si a lucrarii propriu-zise, dar si al refacerii unui dinte care a fost afectat.

Insa, daca veti opta pentru aceasta tehnica, ar trebui sa stiti ca este una ireversibila, intrucat se va realiza un proces de slefuire al dintilor naturali inainte de aplicare coroanei dentare, fapt care va duce la imposibilitatea renuntarii la coroana dentara.

Coroanele dentare din ceramica pe suport de zirconiu

In ceea ce priveste alegerea materialului lucrarii dumneavoastra, ceramica este cea mai buna varianta pentru care ati putea opta, intrucat are calitati net superioare oricarui alt material folosit in stomatologie. Acestea tin de estetica (gama variata de culori, transluciditate apropiata de aspectul dintilor naturali) si de functionalitate. O coroana dentara din ceramica are nevoie de un aliaj pe post de schelet de sustinere, care ar putea fi realizat din metale simple sau nobile. Iar alegerea optima in acest sens o preprezinta coroanele ceramice pe suport de zirconiu, datorita calitatilor si proprietatilor acestui tip de ceramica ce poate indeplini si rolul de suport.

Pot fi si lucrari integral ceramice, fara schelet metalic sau zirconiu, care se folosesc in zonele anterioare cavitatii bucale (pe incisivi), insa avand un nivel de rezistenta ceva mai mic, nu se recomanda in zonele din spate (pe molari) unde se realizeaza, de regula, masticatia.

Pretul coroanelor dentare

Clinica Dr. Melnic va ofera cele mai bune preturi pentru serviciile ce tin de protetica, urmand ca dumneavoastra, asistat de unul dintre stomatologii nostri, sa faceti o alegere avantajoasa din toate punctele de vedere:

  • coroana integral ceramica (empress) – 1200 RON
  • coroana integral ceramica zirconiu    – 1000 RON
  • coroana acrilica provizorie                   – 50 RON
Programează o consultație

021.327.63.55 | 0733.743.287

Preturi

Lista Preturi | 0213276355 / 0733743287

-