Ai diabet? Mergi la stomatolog de două ori pe an pentru consult și igienizări - Clinica Dr. Melnic

Warning: Undefined variable $string in /home3/x12clncd/public_html/wp-content/themes/xarites-theme-child/components/shortcodes.php on line 554

Warning: Undefined variable $string in /home3/x12clncd/public_html/wp-content/themes/xarites-theme-child/components/shortcodes.php on line 554

Warning: Undefined variable $string in /home3/x12clncd/public_html/wp-content/themes/xarites-theme-child/components/shortcodes.php on line 554

“Sănătatea orală înseamnă mai mult decât sănătatea cavității bucale, a dinților sau a gingiilor. Gura este o intrare primară în organism, prin urmare, bacteriile din cavitatea bucală pot avea consecințe serioase asupra întregului organism. Acestea migrează spre sânge, provocând infecții și inflamații.”
declară dr. Vasile Busuioc, medic stomatolog la Clinica Dr. Melnic.

Mai mult decât atât, dacă suferi de diabet, afecțiuni cardiace sau alte boli sistemice, este indicat un consult stomatologic pentru tratarea problemelor dentare și parodontale care provoacă sau agravează bolile respective.

Care sunt bolile asociate afecțiunilor stomatologice?

Afecțiuni cardiovasculare

Academia Canadiană de Parodontologie arată că pacienții cu parodontoză prezintă un risc de două ori mai mare de a face infarct miocardic și accident vascular decât pacienții cu parodonțiul sănătos.

Pungile parodontale ascund bacterii și toxine, care, dacă nu sunt eliminate, atrag după sine o reacție inflamatorie constantă, iar acesta este un risc major pentru bolile cardiovasculare. Placa bacteriană și tartrul produc gingivita, care este primul stadiu al parodontozei. Din fericire, controalele stomatologice periodice pot ajuta la prevenirea și tratarea din timp a acestor afecțiuni.

Afecțiuni gastrice

Durerile provocate de carii netratate, complicațiile cauzate de infecții bucale, precum și masticația deficitară din cauza lipsei dinților pot conduce la tulburări gastrice. Tratarea cariilor, efectuarea unor implanturi dentare, dar și înlocuirea lucrărilor protetice vechi/corecte pot îmbunătăți digestia și asimilarea elementelor nutritive din alimente.

Cancerul

Unul dintre principalii factori de risc ai cancerului oral este fumatul. Acesta produce colorarea dinților, acumulare de tartru, care provoacă gingivita și mai departe, chiar parodontoza. Chiar și alte tipuri de cancer au fost de asemenea legate de apariția gingivitei – de exemplu cancerul de pancreas și cel de rinichi sunt des întâlnite la persoanele cu o sănătate orală deficitară.

Cea mai bună cale de a diminua complicațiile cauzate de bolile sistemice este igiena orală riguroasă: folosirea periuței și pastei de dinți, a aței dentare și a apei de gură. De asemenea, pentru a preveni orice risc, se recomandă consultul stomatologic regulat – de 2-3 ori pe an, dacă nu există probleme evidente.
încheie dr. Vasile Busuioc

Clinica Dr. Melnic

Hai să ne cunoaștem (mai bine)

Suntem o echipă de 20 de oameni pasionați de zâmbete sănătoase și frumoase. Ne place să ne tratăm pacienții cum am vrea să fim noi tratați, cu răbdare, profesionalism și exigență. Ne place să stabilim noi standarde de calitate și suntem aici că să te vedem zâmbim.

Contact Clinica Dr. Melnic

Fă o programare

    Introduceți datele personale